Smarte byer:

Sett smarte ting i et litt større perspektiv

Siden 1999 har Last Mile levert IKT-løsninger til kommune, vei, jernbane, industri, helse, offshore og forsvar. Vi har kompetansen til å hjelpe Norges kommuner til å lykkes med sensor-initiativet. Med relevant erfaring ivaretar Last Mile hele verdikjeden for sensorløsninger, fra idé og design til operativ drift og support.

Mulighetene er mange

Med sensorer kan kommunen se når et avfallspunkt må tømmes. Sensorer kan brukes i forbindelse med vann og avløp, smarte parkeringsplasser og badetemperatur for å nevne noen. Det er slike løsninger som knyttes til begrepet ”Smart City”

Sømløs integrering

Asker-bedriften Last Mile AS samarbeider med de fleste leverandører av kommunaltekniske programvarer. På denne måten kan du følge med og styre sensorer via dine etablerte IKT-systemer.

Nett for IoT-innovasjon

Last Mile har en egenutviklet plattform for kommunikasjon som gir brukere mulighet til å kombinere og samle data fra ulike bærere, som 4G, NB-IoT, Sigfox og LoRa. På denne måten vil kommuner stå fritt til å ta i bruk ny teknologi uten å være låst til proprietære systemer.

Her kan du lese mer om plattformen her ›

Lite strøm, lang rekkevidde

LoRa-teknologien er allerede i bruk og under utvikling mange steder i verden. LoRa er tilpasset datatrafikk med små datapakker sendt over store distanser. Dette gjør LoRa-nettet ideelt for trådløse batteridrevne sensorer. I Norge er LoRa tilgjengelig gjennom Last Mile, som er medlem av LoRa Alliance™.

Trygt og sikkert

Sikkerheten er ivaretatt når Last Mile setter sine løsninger i drift. LoRaWAN™ er av kvaliteten «carrier grade», og både nettverket og Last Mile-plattformen er i henhold til personvernforordningen (GDPR). Last Mile tjenesteplattform befinner seg i Norge, all data forblir innenfor landets grenser og all dataflyt overvåkes.

Muliggjør smarte ting

Stadig mindre, bedre og rimeligere sensorer gir nye muligheter for smarte kommuner. Ting som er koblet opp, og som genererer informasjon i sanntid, kan bidra til økonomiske gevinster, bærekraft og økt livskvalitet i kommuner.