Comlink AB ble grunnlagt i 1999.
Et stort svensk elnett-selskap hadde begynt å bruke GSM-modemer for å fjernavlese strømmålere. De tok kontakt med gründerne av Comlink og fortalte at de hadde store problemer med påliteligheten til modemene sine. Var det noe å gjøre med det?

 

Comlink ble etablert og de begynte raskt å utvikle sine egne plattformer og løsninger. Dette gjorde at de kunne begynne å utvikle smarte programvarefunksjoner så modemet kunne håndtere mobilnettet til enhver tid. (På den tiden hadde mobilnettverket mange særheter og mangler når det gjaldt håndtering av objekter som ikke ble flyttet rundt på nettet.) Med Comlinks nye funksjoner var problemene borte og pålitelige produkter ble standarden.

 

Kort tid etter tok Crawford Door (en av de største produsentene av garasjeporter i Europa) kontakt. På Crawfords vegne begynte Comlink å utvikle GSM-baserte produkter for å overvåke og åpne garasjeporter via mobiltelefoner. Dette har senere blitt et av Comlinks satsingsområder sammen med tilsvarende systemer og løsninger for bl.a overvåking av pumper og renseanlegg. Mange bruksområder de påfølgende årene er noe som har gitt selskapet stor innsikt i mange ulike bransjer. Ofte hvor en serviceorganisasjon har hatt nytte av teknologien som Comlink leverer.

 

«Når vi ser tilbake i bakspeilet er vi veldig stolte over å kunne konstatere vi er en av de eldste aktørene i markedet når det gjelder denne typen produkter og løsninger. Vi har rett og slett veldig lang erfaring med muligheter og fallgruver i utviklingen av pålitelige GSM-produkter og -systemer.
I dag kan vi ta ansvar for hele kjeden fra maskinen til kundens nettleser. På denne måten kan vi tilby den beste påliteligheten og sikkerheten.»