Velg visning:
Du har valgt:

Velkommen til driftsavdelingen hos Last Mile

 

Last Mile sin driftsavdeling spesialiserer seg på IIoT, IoT og M2M driftstjenester. Vi tilbyr skreddersydde løsninger til bedrifter, kommuner og organisasjoner som ønsker å utnytte de mange fordelene ved disse teknologiene. Våre tjenester inkluderer blant annet utvikling og implementering av IoT-driftsløsninger, sensorer og nettverksinfrastruktur, samt dataanalyse og visualisering.

 

Vi har lang erfaring innen IoT og M2M, og har levert suksessfulle prosjekter til en rekke ulike bransjer og sektorer. Våre kunder setter pris på vår ekspertise, pålitelighet og evne til å tilpasse løsningene til deres spesifikke behov og krav.

 

Vi er opptatt av å ligge i forkant av teknologiutviklingen, og investerer kontinuerlig i forskning og utvikling for å kunne tilby våre kunder de mest avanserte og effektive løsningene på markedet. Vi ser frem til å samarbeide med deg og din bedrift for å skape en smartere, mer effektiv og bærekraftig drift gjennom IoT og M2M-teknologi.

 

Drifttjeneste
 

En driftstjeneste er en tjeneste som tilbys for å overvåke og styre sensor-enheter og -systemer på en effektiv og sikker måte. Det kan omfatte overvåkning av tilkoblede enheter, administrasjon av programvareoppdateringer og konfigurasjonsendringer, samt håndtering av alarmer og feilsøking.

 

En typisk driftstjeneste vil ha en sentralisert plattform for å administrere enhetene, som kan være plassert på forskjellige steder og ha forskjellige formål. Plattformen kan gi sanntidsdata om enhetenes status, inkludert batterinivå, tilkoblingsstatus, ytelse og feil. Det kan også ha funksjonalitet for å programmere og administrere firmware- og programvareoppdateringer over luften, for å sikre at enhetene alltid har den nyeste og mest optimaliserte programvaren.

 

Sikkerhet er også en viktig faktor i driftstjenester, da det kan være sensitive data som blir overført og lagret på enhetene. Plattformen vil ha funksjoner for å autentisere enhetene og beskytte dataene mot uautorisert tilgang og hacking.

 

I tillegg til å tilby overvåkning og administrasjon av enheter, kan en driftstjeneste også inkludere avansert analyse av data som samles inn fra enhetene. Dette kan gi verdifull innsikt og forbedringsmuligheter for bedrifter som ønsker å optimalisere driften og utnytte dataene som blir samlet inn av sensor-enhetene.

 

Kort sagt, en driftstjeneste gir bedrifter og kommuner muligheten til å administrere og overvåke sine sensor og -systemer på en effektiv og sikker måte, og kan gi verdifull innsikt og forbedringsmuligheter for driften og tjenester.

 

Last Mile er markedsledende på å hjelpe byer, kommuner og virksomheter med å drifte robuste og sikre IoT, IIoT og M2M kommunikasjons-løsninger  – fra sensor til applikasjon. Uansett lokasjon, klima og topografi, vil vi kunne tilby drifting av løsningen i forbindelse med dine prosjekter.

 

Gjennom godt etablerte samarbeidspartnere, er målet å tilby dekning med teknologiene LoRaWAN, 4G/LTE, 5G, NB-IoT, LTE-M, m. fl. Dette gjør det mulig for industrien, byer og små og store kommuner å realisere sine ambisjoner om å være en «smart region» for sine innbyggere, næringsliv, industri og tilreisende.  

Også det private næringsliv vil dra stor nytte av dekningen i deres egne operasjoner, og dessuten muliggjør den utvikling av nye, smarte tjenester til deres kunder igjen.

M2M

 

En M2M driftstjeneste (Machine-to-Machine) er en tjeneste som tilbys for å administrere og overvåke kommunikasjonen mellom forskjellige maskiner og enheter. M2M-kommunikasjon refererer til automatiserte prosesser hvor maskiner kan kommunisere med hverandre og utveksle data uten behov for menneskelig interaksjon.

 

En typisk M2M driftstjeneste vil ha en sentralisert plattform for å administrere og overvåke kommunikasjonen mellom maskinene. Plattformen vil ha funksjonalitet for å administrere og overvåke tilkoblingsstatusen og ytelsen til hver maskin, samt overvåke og håndtere eventuelle feil eller avvik.

 

M2M-driftstjenester kan tilpasses og konfigureres for å støtte ulike typer maskiner og enheter, fra industrielle maskiner og produksjonslinjer til kjøretøy og husholdningsapparater.

 

Sikkerhet er også en viktig faktor i M2M-driftstjenester, da det kan være sensitive data som blir utvekslet mellom maskinene. Plattformen vil ha funksjoner for å autentisere maskinene og beskytte dataene mot uautorisert tilgang og hacking.

 

I tillegg til å administrere og overvåke maskin-til-maskin-kommunikasjon, kan en M2M-driftstjeneste også inkludere avansert analyse av data som samles inn fra maskinene. Dette kan gi verdifull innsikt og forbedringsmuligheter for bedrifter som ønsker å optimalisere driften og utnytte dataene som blir samlet inn fra M2M-kommunikasjon.

 

Kort sagt, en M2M driftstjeneste gir bedrifter muligheten til å administrere og overvåke maskin-til-maskin-kommunikasjon på en effektiv og sikker måte, og kan gi verdifull innsikt og forbedringsmuligheter for driften

IIoT


IIoT står for "Industrial Internet of Things" og refererer til bruk av IoT-teknologi (Internet of Things) i industrielle og forretningsmessige sammenhenger.

IIoT bruker sensorteknologi og kommunikasjonsbærere som kan bestå av ulike teknologier som LoRa WAN, 4G/5G og NB-IOT til å samle inn og analysere data fra ulike maskiner, anlegg og produksjonsprosesser, og bruke denne informasjonen til å optimalisere driften og øke effektiviteten.

 

IIoT-teknologi gjør det mulig for bedrifter å overvåke produksjonsprosesser og andre industrielle operasjoner i sanntid, noe som gjør det mulig å identifisere potensielle problemer og feil på et tidlig stadium og ta umiddelbar handling for å løse dem. Det gir også bedre oversikt over ressursbruk og muligheter for å optimalisere energiforbruk, redusere avfall og forbedre kvaliteten på produktene.

 

IIoT kan også integreres med kunstig intelligens (AI) og maskinlæringsteknologi for å gi mer presise prediksjoner og analyser av dataene som blir samlet inn. Dette kan gi bedrifter bedre innsikt i deres operasjoner og hjelpe dem med å ta beslutninger som kan øke produktiviteten og redusere kostnadene.

 

Kort sagt, IIoT-teknologi gjør det mulig for bedrifter å bruke IoT-teknologi for å samle inn og analysere data fra industrielle og forretningsmessige operasjoner, og bruke denne informasjonen til å optimalisere driften og øke effektiviteten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som CTO har Torgeir ansvaret for at Last Mile  utvikler, leverer, vedlikeholder, drifter og gir support på IoT-løsninger som skaper nytteverdi for våre kunder i ulike bransjer.

 

Vi leverer systemer og løsninger som bidrar til å ivareta og verne menneskers liv og helse, samt holder i gang og sikrer viktige samfunnsfunksjoner og kritisk infrastruktur, drift, produksjon og tjenesteyting, - alt på en smartere måte.

 

 

 

 

Torgeir Hjelle

CTO i Last Mile

 

Våre partnere

 

TEKTELIC

TEKTELIC Communications er en anerkjent leverandør av LoRaWAN ™ Gateways, sensorer og tilpassede applikasjoner, som kombinert kan møte de mest krevende LPWAN IoT-utfordringene

Cisco

Cisco er et verdensomspennende teknologiselskap som er markedsleder innen nettverk, datasenter, sikkerhet og samhandlingsløsninger.
Vi leverer stabil LoRaWAN infrastruktur med Cisco i ryggen

Decentlag

Decentlab tilbyr trådløse sensorenheter og distribuerte, kostnadseffektive overvåkningsløsninger. Sensorenhetene kommuniserer trådløst over LoRaWAN®, med ekstremt lavt strømforbruk.

Digimondo

Digimondo utvikler IoT-programvare og bistår kunder med deres IoT-prosjekter. Digimondos IoT-løsninger er uavhengig av overføringsteknologi og produsenter.

 

ELSYS

ELSYS er en ledende leverandør av LoRAWAN®-sensorer, tilkoblede enheter og nettverksløsninger. De tilbyr også utviklingstjenester innen elektronisk maskinvare og programvaredesign med hovedfokus på trådløse sensorer og innebygde systemer.

Milesight

Milesight utvikler og distribuerer sterke og skalerbare AIoT-nettverk over hele verden. Basert på videoovervåking har Milesight utvidet sitt verdiproposisjon til IoT- og kommunikasjonsindustri, med Internet of Things-kommunikasjon og kunstig intelligens som teknologi.

Gurusoft

Gurusoft er en DataHub som samler alle virksomhetskritiske data til analyser og rapporter for kommunalteknikk, vann og avløp, smartby, bygg og eiendom, klima og miljø, og energioppfølging.

AVK

AVK er en av de førende produsenter av ventiler og tilbehør til vann, avløp, brannbekjempelse og gass verden over. AVK har også bygd opp et sterkt navn innenfor industri.

 

 

Last Mile-gruppen har vært en pålitelig leverandør av IKT-løsninger siden 1999. Vår ekspertise og erfaring har gjort det mulig for oss å betjene kunder innen en rekke ulike sektorer, inkludert kommuner, vei, jernbane, industri, helse, forsvar, marine, energi samt olje- og gass.

I løpet av mer enn 20 år har vi utviklet en betydelig kompetanse innen trådløs nettverkskommunikasjon. Som en følge av dette kan vi bistå i alle aspekter av prosjektet, fra idé og design til prosjektledelse, operativ drift og support i forbindelse med å ta i bruk moderne IoT-løsninger.

Med en omfattende portefølje av tjenester og løsninger er vi godt rustet til å møte de stadig skiftende behovene til våre kunder. Uansett hva som er behovet, kan du stole på at Last Mile-gruppen vil være der for å gi dem støtte og rådgivning på veien mot suksess

 

 

 

Ta kontakt hvis du ønsker å vite mer om vår portefølje eller bare vil ha en uforpliktende prat om M2M/IoT, din organisasjons utfordringer eller hvilke muligheter disse teknologiene åpner opp for akkurat i din bedrift, organisasjon, by, kommune eller fylkeskommune