IP-video teknologi

 

 

Last Mile er meget opptatt av sikkerhet - både driftssikkerhet og cybersikkerhet. Utstyr og systemer skal fungere under alle forhold som kan forventes å oppstå i vår kundes applikasjon. Produktene skal ha en kvalitet som sikrer lang levetid, og vi designer redundante løsninger der det er behov for det. Vi leverer også sikre strømforsyningsløsninger til de fleste behov.

Sikkerhet er ikke bare systemkomponenter og sikker strømforsyning - det er også oppkobling mot omverden og bruk.

IP Video: En kort historie

Røttene til moderne IP-systemer kan spores til 1990-tallet der teknologien ble utviklet for lukkede fjernsynssystemer som brukes til overvåkningsformål. De tidlige IP-kameraene tilbød en betydelig oppgradering over de analoge CCTV-kameraene som ble brukt på det tidspunktet, da de ga muligheten til å sende og motta data over Internett og datanettverk.

Etter hvert som teknologien utviklet seg, ble IP-kameraer med innebygd videoanalyse tilgjengelig. De gjorde det mulig for organisasjoner å styrke deres sikkerhetsfunksjoner. Verdens første desentraliserte kamera ble lansert i 1999 av Mobotix. Kameraets Linux-baserte plattform inneholdt video, alarmer og funksjonalitet for lagringshåndtering. Den store fordelen med dette systemet var at man nå ikke behøvde å ha et lisensbasert videohåndteringssystem for å håndtere lagringen.