4G-routere for stabile forbindelser uten nedetid

 

 

Våre 4G-routere bygger på den siste teknologien og er derfor klargjort for langvarig drift i industrielle miljøer. Valg av riktig router er en god investering som gir økonomisk gevinst over tid og samtidig sparer miljøet.

Når du bestiller en router fra Last Mile, får du en router som gir kontinuerlig drift under alle forhold.  Routerne er utviklet for drift og installasjon i industrielle applikasjoner med høye krav til toleranse for ulike miljø-faktorer, også med tanke på EMC og kontinuerlig drift.

Hva er ditt behov?

Våre routere fungerer med valgfri operatør og støtter både 4G, 3G, 2G og GSM. Ved mangel på tjeneste velger routeren selv den beste tjenesten som er tilgjengelig. 4G har i dag en meget god dekning over hele landet og våre routere fungerer på alle bakkenett i Norge, (Telenor, Telia, ICE).

Routerne i vårt sortiment er skapt for tilgjengelighet og høy ytelse. Vi leverer varianter med alt fra en til flere nettverksporter, med og uten serieporter, digitale innganger og utganger, USB, SD-kort, støtte for scripting og Edge-computing. Derfor kan vi levere en router som passer til alle industrielle behov:

  • 4G-tilgang for IP-kamera
  • PLS’er
  • Maskiner
  • Sensorer
  • Industrielle nettverk
  • Betalingsløsninger
  • Posisjoneringssystemer,
  • Busser, tog eller utrykningskjøretøy

Fremtidsrettet løsning

En rekke funksjoner i våre routere bidrar til en stabil og driftssikker link. Samtlige routere leveres med tilkobling for ekstern antenne, noe som gir fleksibilitet og mulighet for tilpasning basert på installasjonsområde og dekning, innendørs som utendørs.

De lave frekvensbåndene 450, 700, 800 og 900MHz gjør at de trådløse signalene har lang rekkevidde fra basestasjonen og dempes mindre av objekter som blokkerer sikt (vegger, trær o.l). Dette muliggjør installasjoner også utenfor sentrale områder.

I vår portefølje finner du routere som støtter de nødvendige frekvensene og som typisk vil tilby redundans ved å kunne falle tilbake på 3G, 2G eller GPRS dersom 4G-dekning ikke finnes. Med hardware som er kompatibel med 4G-nettet, er din applikasjon fremtidsrettet fordi routeren har støtte for både nåværende og kommende 4G-frekvensbånd.

For krevende miljøer

Vi sier at vi leverer pålitelige routere for robust kommunikasjon, men hva mener vi egentlig med det?
Jo, til forskjell fra en konsument-router er en profesjonell M2M-router konstruert for både høy driftssikkerhet og lav totalkostnad for bruker. En kvalitets-router er mer stabil, holder lengre og tåler omgivelsene bedre. Dette gir færre servicebesøk, reduserer driftskostnadene over tid og gir en mer stabil applikasjon.
En M2M-router kan håndtere kontinuerlig tilkobling og klare seg uten tilsyn i mange år. Den kontrollerer tilkoblingen sin og gjenoppretter den automatisk ved utfall av nettverk – uansett årsak.

Komponentene og konstruksjonen er tilpasset installasjon i utfordrende miljøer, hvor man ofte ser store temperaturvariasjoner, vibrasjon, elektrisk støy og varierende strøm- eller spenningskvalitet. Vi tilbyr produkter som støtter drift fra -40 grader og opp til +70 grader. Normale konsument-produkter er gjerne godkjente for bruk innenfor 0 til 40 grader – og er sjeldent beregnet for langvarig bruk i ekstreme omgivelser.

Driftssikkerhet

En M2M router er tilpasset for fjernadministrasjon og fjernovervåkning. Jo flere routere man har i et nettverk, dess viktigere er det at man har full kontroll på enhetene sine. Profesjonell overvåkning via management-verktøy gjør det lett å overvåke driftsstatus og tilstand på enhetene, samt at det åpner for enklere håndtering av konfigurasjon, backup, FW-oppgradering og provisjonering av nye enheter i nettet.

M2M routere er bedre egnet til installasjon på steder med ustabil strømtilførsel eller uren spenning. De støtter gjerne et bredt spenningsområde og tolererer ufiltrert spenningsmatning, som er vanlig i eksempelvis kjøretøy.

En router som fra begynnelsen av tilbyr høy driftssikkerhet er ofte mer kostbar investering, men gir lang levetid med problemfri drift og dermed lavere driftskostnader over tid, både direkte og indirekte.